Kaloriferi specijalni – AGRO, INOX, EL, EX

  • Kalorifer AGRO 1
  • Kalorifer AGRO 2
  • Kalorifer AGRO 3
  • Kalorifer INOX 1
  • Kalorifer INOX 2
  • Kalorifer INOX 3
  • Kalorifer EL 1
  • Kalorifer EL 2
  • Kalorifer EL 3
  • Kalorifer EX 1
Toplotna snaga 14 – 45 kW
Protok vazduha 700 – 3700 m3/h
Masa 34,6 – 36,9 kg
Boja siva
Kućište čelični lim
Toplotna snaga 10 – 65 kW
Protok vazduha 900 – 4400 m3/h
Masa 18 – 24 kg
Boja metalik
Kućište nerđajući čelik
Toplotna snaga 13,5 / 27 kW
Protok vazduha 4500 m3/h
Masa 46,3 kg
Boja siva
Kućište čelični lim
Toplotna snaga 26 – 45 kW
Protok vazduha 3800 – 4300 m3/h
Masa 33,1 – 36,6 kg
Boja siva
Kućište čelični lim

SMGS nudi širok spektar proizvoda projektovanih da rade pod izuzetno teškim radnim uslovima. Serija FX se koristi u autoperionicama, životinjskim farmama, staklenim baštama, indistrijskim halama, prehrambenoj industriji, svuda gde je
potrebna aniteksplozivna zaštita itd.

SPECIJALNO PROFILISANO KUĆIŠTE
Posebno profilisan kanal unutar uređaja usmerava vazdušnu struju i izoluje unutrašnjost kućišta. Ova konstrukcija obezbeđuje da se prljavština skuplja na mestima koja se lako čiste i za koja nisu potrebni posebni alati da bi im se pristupilo.

PLASTIFICIRAN IZMENJIVAČ TOPLOTE
Ovaj troredni izmenjivač sa širim korakom između lamela (4 mm) se lako čisti komprimovanim vazduhom ili vodom pod pritiskom. Deblje lamele se teže deformišu tokom eksploatacije uređaja. PLASTIFIKACIJA izmenjivača ga štiti od korozivnih uticaja iz atmosfere, tj. povećava otpornost na amonijak.

VENTILATOR
Klasa izolacije IP 66. Plastične lopatice ventilatora pojačane debljine smanjuju uticaj abrazivnih komponenti i eliminišu opasnost od korozije. Ventilator je tako projektovan da pojačan otpor okolne atmosfere veoma malo utiče na njegovu efikasnost. Za čišćenje i demontažu ventilatora nisu potrebni nikakvi alati!

TELESKOPSKI NOSAČI
Obezbeđuju laku i brzu montažu. Zahvaljujući teleskopskom mehanizmu uređaj se lako odmiče od zida čime se omogućava lak pristup od pozadi i lako čišćenje.

ISPUST ZA DRENAŽU
Nalazi se na donjem panelu kalorifera. Voda koja se eventualno nakupi unutar kućišta se lako može ispustiti odavde.

REBRASTI GREJAČI
U uređaj su ugrađeni 6 rebrastih električnih grejača koji zahvaljujući svojoj konstrukciji imaju veoma dobar prenos toplote. Njihov oblik i položaj pri montaži je projektovan tako da vazdušna struja optimalno vrši transfer toplotne energije sa grejača na vazduh i time povećava efikasnost samog uređaja.

AUTOMATIKA
Sistem kontrole sadrži termostat za prostoriju. Nude se 3 moguće opcije. Letnji režim: ventilator radi bez uključivanja električnog grejača. Zimski režim: rad sa polovinom toplotnog kapaciteta (13,5 kW) ili sa punim toplotnim kapacitetom (27 kW). Automatika štiti uređaj od eventualnog neželjenog pregrevanja.

KUĆIŠTE
Izrađeno je od nerđajućeg čelika koji je otporan na koroziju. Difuzor je projektovan tako da vazduh struji preko cele površine toplotnog izmenjivača. Specijalni oblik smanjuje buku proizvedenu strujanjem vazduha te dodatno utiče na tiši rad uređaja.

IZBOR KALORIFERA
Da bi se odredio tip nerđajućeg čelika koji tačno odgovara potrebama projekta neophodno je precizno utvrditi karakteristike ambijenta u kojem će kalorifer raditi: tip korozivnih supstanci prisutnih u atmosferi, pH, vlažnost, prisustvo organskih materija i supstanci itd. Kalorifer se mora uredno održavati i čistiti da bi zadržao svoja antikorozivna svojstva.

VAZDUŠNI DIFUZOR
Projektovan je tako da vazduh struji preko cele površine toplotnog izmenjivača. Specijalni oblik smanjuje buku proizvedenu strujanjem vazduha te dodatno utiče na tiši rad uređaja

VENTILATOR
Kalorifer ja opremljen ventilatorom sa protiv eksplozivnom zaštitom. Krajevi lopatica su izrađeni od plastike koja sprečava iskričenje. Uređaj može biti ugrađen u prostorije klase Z1, u zonama koje sadrže zapaljive gasove, isparenja ili tečnosti grupe II A i II B, klase T1, T2 i T3

IZBOR AUTOMATIKE I EL. INSTALACIJA
Da bi se osigurala maksimalna sigurnost pri radu u rizičnim prostorijama izbor i montaža automatike kao i električnih instalacija mora biti sa protiv eksplozivnom zaštitom i nikako niže klase od klase zaštite ventilatora. Automatika i kontroleri moraju biti izabrani posebno i u skladu sa našim važećim zakonima i normama o prostorijama u kojima postoji opasnost od eksplozija.