LEO D

Uloga destratifikacionih ventilatora je da povećaju energetsku efikasnost pri grejanju visokih prostorija, skladišta, supermarketa, izložbenih prostora. Oni sprečavaju skupljanje toplog vazduha u gornjim slojevima prostorije tako što ga ventilatori jednostavno uvlače i onda ga duvaju na niže. Aksijalni ventilator usmerava topao vazduh na dole, prema zonama gde su prisutni ljudi. Ovo rezultira u smanjenju toplotnih gubitaka i bržeg grejanja prostorije. Uređaj radi sve vreme ili je kontrolisan od strane termostata (model LEO DT). Kada se temperatura oko uređaja podigne iznad zadate vrednosti ventilator počinje sa radom tako da se toplota vraća u niže slojeve prostorije. Montiran ja na bočnoj strani uređaja.

Opis

KUĆIŠTE
Izrađeno od antistatičkog ABS-a. Ovaj materijal garantuje optimalne parametre kako mehaničke tako i termičke. Moderan dizajn je urađen po uzoru na model LEO FL.

ŽALUZINE
Sadrži 4 kompleta žaluzina. One su ručno podešljive i mogu biti zakrenute tako da se vazdušna struja može precizno usmeriti prema želji korisnika. Krilca su izrađena od anodizovanog aluminijma otpornog materijala koji obezbeđuje i moderan izgled.

VENTILATOR
Izuzetno efikasan ventilator obezbeđuje siguran protok vazduha. Lopatice su izrađene od plastike da bi se smanjila masa uređaja. Posebno projektovan oblik lopatica obezbeđuje tih rad uređaja.

TERMOSTAT
Samo za model LEO DT. Kada se temperatura oko uređaja podigne iznad zadate vrednosti ventilator počinje sa radom tako da se toplota vraća u niže slojeve prostorije. Montiran ja na bočnoj strani uređaja.

VAZDUŠNI DIFUZOR
Projektovan je tako da vazduh struji preko cele površine toplotnog izmenjivača. Specijalni oblik smanjuje buku proizvedenu strujanjem vazduha te dodatno utiče na tiši rad uređaja.

DOSTUPNI TIPOVI UREĐAJA

  • LEO D BMS – verzija sa DRV modulom sa senzorom temperature, integracija sa SMGS SISTEMOM.
  • LEO D – bez dodatne regulacije.
  • LEO DT – sa montiranim termostatom.

NAMENA

Destratifikatori su namenjeni za zajednički rad sa kaloriferima u grejnim sistemima. Oni povećavaju efikasnost grejanja velikih i visokih prostora za npr. proizvodni pogoni, skladišta, supermarketi i sajmovi.

MONTAŽA

Destratifikator je opremljen ugaonim držačima, koji čine mnogo lakšom montažom i nivelisanje jedinice pod plafonom. U slučaju instalacije ispod plafona koji prenose vibracije preporučuje se korišćenje vibracionih izolatora.

FUNKCIJA DESTRATIFIKATORA

Destratifikator sprečava skupljanje toplog vazduha ispod plafona. Poboljšava cirkulaciju toplog vazduha u celoj prostoriji, te time smanjuje toplotne gubitke preko krova. Istovremeno ubrzava grejanje objekta.

Protok vazduha 2500-7200 m 3 /h
Masa 8,9-19,5 kg
Boja siva
Kućište EPP (ekspandirani polipropilen)
Električno napajanje 230 V / 50 Hz
Max. apsorbovana snaga 450W
Maksimalna jačina struje 2,0 A
IP klasa izolacije 54 / F

Go to Top