Klima komore SMGS 23MK

  • Klima komore 23MK

HIGIJENIK KLIMA KOMORE SMGS 23MK-H

Kad je korištenje klima komore zahtevno, kao u slučajevima bolnica, visoko-tehnoloških industrijkih objekata (čiste sobe), farmaceutska i prehrambena industrija, zahtevi za čišćenjem i higijenom su ne izostavni.

SMGS je razvio rešenja koja se mogu primeniti na 23MK seriju klima komora a koja odgovaraju tim zahtevima. Rešenja se mogu primeniti na takav način, da odgovore na sve specijalne zahteve. Primena predloženog rešenja mora zbog toga ići korak po korak, budući da je neko od njih alternativna jednog u odnosu na drugo.

23MK serija klima kommora su proizvod evolucija starih modela. One su nasledile njihovu robusnost, fleksibilnost, pouzdanost i uključuju brojna tehnološka i proizvodna poboljšanja ali iznad svega, one se razlikuju po brzini isporuke. Tajna ovog poboljšanja je u automatizaciji proizvodnog procesa koji bez odricanja od fleksibilnosti, po kojoj su komore poznate, racionalizuje izbor komponenti i osigurava maksimalne performanse u većini komercijalnih veličina. Da bi se to postiglo, ovaj raspon je dizajniran oko modularnog nagiba od 160mm u sve tri dimenzije, što dovodi do 28 osnovnih modela i 16 niskih modela, posebno prilagođenih za ugradnju iznad spuštenih plafona ili u niskim pogonskim prostorijama. Takav širok izbor modela osigurava da i najmanji model može biti izabran u skladu sa brzinom naličja zavojnice.

23MK klima komore su dakle dostupne u 44 modela, sa protocima vazduha u rasponu od 1.000 do 150,000 m³/h, i statičkim pritiscima do 2,500Pa (jedinice projektovane od strane klijenta mogu biti isporučene za veće protoke vazduha ili statičke pritiske).
16 modela niskih klima komora se mogu još smanjiti po visini, eliminisanjem 150mm visokog standardnog osnovnog rama.

Osim ovih, jedinice visoke 3 i 4 modula (670 i 830 mm za protok vazduha do 10000 m3/h) mogu da se isporuče bez nosača tako da se visina smanji za još 120 mm (na 550 i 710mm) čime se omogućava podplafonska montiaža.

Maksimalne dimenzije sekcija koji čine klima komoru su projektovane tako da omoguće prevoz kamionom.